<<تاب آوری چيست و چگونه آن را تقویت کنیم>>❔

 

👈🏼 تاب آوری ظرفیت برگشتن از شرایط و موقعیت های سخت می گویند و اینکه ما چقدر می توانیم خودمان را بعد از تجربه شرایط سخت ترمیم کنیم .تاب آوری ظرفیتی برای مقاومت در برابر «استرس و بحران» است.

™️ تاب آوری چيست و چگونه آن را تقویت کنیم؟
👌 تاب‌آوری مفهومی است که از فیزیک وارد دیگر حوزه‌های علم و زندگی شده و به موضوع تحمل و بازگشت به وضع نخست می‌پردازد.

💯 تاب آوری موضوعی بود که در فیزیک بدان توجه می‌شد. به عنوان مثال وقتی صحبت از تاب‌آوری یک ” فنر” می‌شود، منظور بررسی شرایط، قدرت و وضعیت این فنر در وضعیت فشار است به گونه‌ای که مجددا به وضع اول خود بازگردد.

🚻 ورود مبحث تاب‌آوری به موضوعات انسانی از حوزه روانشناسی آغاز شد.
➕در روانشناسی مثبت‌گرا، به دنبال آن هستند که بیش از پرداختن به اختلالات (به راه‌حل‌های حل مشکلات، تعدیل اثر آن و در نهایت امکان زندگی بهتر و با نشاط) برای فرد باشند.

🏁در برخي افراد انگار ظرفيت هاي فردي، شخصيتي و رواني وجود دارد که به آنها در تجربه کردن موقعيت هاي مشکل و تنش زا کمک مي کند به گونه اي که هر قدر هم بر شدت شرايط استرس زا افزوده شود، باز اين افراد توان بيرون کشيدن خودشان از بحران يا به قولي توان تاب آوردن در برابر سختي ها و ناملايمات را دارند.

🌏 در زندگي روزمره ما انسان ها، ماهيت برخي شرايط و تجارب به گونه اي است که افراد خواه ناخواه دچار مشکل مي شوند به طوري که ممکن است “سلامت رواني” آن ها تهديد شود.

™️ تاب آوري شامل مجموعه اي از ظرفيت هاي فردي و رواني است که فرد به کمک آن ها مي تواند در شرايط دشوار مقاومت کند و دچار آسيب ديدگي نشود و حتي در تجربه اين شرايط مشکل آفرين يا بحراني، خود را به لحاظ شخصيتي ارتقا بخشد.
👈🏼تاب آوري افراد را توانمند مي سازد تا با “دشواري ها و ناملايمات زندگي و شغلي” رو به رو شوند، بدون اين که آسيب ببينند و حتي از اين موقعيت‌ها براي شکوفايي و رشد شخصيت خود استفاده کنند.

🖤مردم پس از گرفتار شدن در مشکلات و از دست دادن ها به احساس غم، اندوه و طیف وسیعی از احساسات دیگر می رسند. مسیر دستیابی به انعطاف پذیري از طریق کار و توجه بر روي اثرات استرس و وقایع دردناك ایجاد میشود.

🔝 ارتقاء تاب آوري منجر به رشد افراد در به دست آوردن تفکر و مهارت هاي خود مدیریتی بهتر و دانش بیشترمی شود.

♻️ همچنین تاب آوري با روابط حمایتی والدین، همسالان و دیگران و همچنین با باورهاي فرهنگی و سنتی به افراد براي مقابله با ضربه هاي غیر قابل اجتناب زندگی کمک تاب آوري در انواع رفتار ها، افکار واعمال میتواند آموخته شود.

⚕️ تاب آوري آموختني است يا ذاتي❔
👈🏼نکته اي که بايد به آن توجه کرد، اين است که درست است تاب آوري به توانايي انسان در مواجهه با بلايا يا فشارهاي طاقت فرسا گفته مي شود، اما اين ويژگي در کنار توانايي هاي دروني شخص و مهارت هاي اجتماعي او و همچنين در تعامل با محيط تقويت مي شود، توسعه مي يابد و به عنوان يک ويژگي مثبت خودش را نشان مي دهد. نتيجه اين که تاب آوري مهارتي قابل آموزش است يعني پديده اي ذاتي نيست بلکه از طريق تمرين، آموزش، يادگيري و تجربه حاصل مي شود.

✅ پس اگر فکرمي کنيد تاب آوري کمي داريد، مي توانيد آن را تقويت کنيد و مهارت هاي خود را در اين زمينه پرورش دهيد.

 

💢 افراد تاب آور چه ویژگی‌هایی دارند❔
1️⃣ احساس ارزشمندی
▫️ پذیرفتن خود به عنوان فردی ارزشمند و
▫️ احترام قائل شدن برای خود و توانایی هایشان
▫️ بی قید و شرط دوست داشتن خود و

▫️ سعی در شناخت نقاط مثبت خود و پرورش دادن آنها و از طرف دیگر شناخت نقاط ضعف خود و کتمان نکردن آنها.

👆🏽 علاوه بر آن سعی می کنند که این نارسایی ها را با واقع بینی بر طرف کرده و در غیر این صورت با این ویژگی ها کنار می آیند.

2️⃣ مهارت حل مسئله
👈🏼مهارت حل مسئله یکی از مهارتهایی است که افرادی که تاب آوری بالا دارند به خوبی به ان مسلط هستند. این افراد در مقابل شرایط مختلف انعطاف پذیر می باشند و توانایی بالایی در پیدا کردن راه حل های مختلف درباره یک موقعیت یا مسئله خاص دارند. همچنین توانایی ویژه ای در تجزیه و تحلیل واقع بینانه مشکلات شخصی و پیدا کردن راه حل های کارساز برای حل و فصل مشکلاتی که به آسانی و سریع حل نمی شوند، دارند.
https://chat.whatsapp.com/GKOLdZcGvGc3maSqFi9tvJ

3️⃣ کفایت اجتماعی
این دسته از افراد مهارت های ارتباط با دیگران را خیلی خوب آموخته اند.آنها می توانند در شرایط سخت هم شوخ طبعی خودشان را حفظ کنند، می توانند با دیگران صمیمی شوند و درمواقع بحرانی از حمایت اجتماعی دیگران بهره ببرند؛ ضمن اینکه این گونه آدم ها می توانند سنگ صبور خوبی باشند، وقتی برایشان حرف می زنید خوب گوش می دهند و خودشان را جای شما می گذارند.
در ضمن آنها طیف وسیعی از مهارت ها و راهبردهای اجتماعی شامل مهارت های گفتگو، آمادگی برای گوش دادن به دیگران واحترام گذاشتن به احساسات و عقاید دیگران که در تعاملات اجتماعی بسیار مهم است را دارا هستند.
💗 افراد تاب آور شبكة حمايتي و عاطفي محكمي دارند. چنين ارتباطاتي به آنها كمك مي كند، درباره “نگراني ها و چالش” هاي خود با كسي صحبت كنند، از مشورت، همدلي و همراهي آنها بهره مند شوند،

👍 راه حل هاي جديد را كشف كنند و در مجموع از لحاظ رواني احساس قدرت و آرامش كنند.

ادامه دارد……..

کلیدواژه : <>❔
نشر آکادمیک
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *